Magyar | English | Deutsch | Français
KABÁTOT A GOMBHOZ
Miserend 03.09.
Élet a Monostorban
Imaélet
Testvéri közösség
Munka
Rólunk
A liturgia időpontjai
Mária Rádió közvetítés
Történetünk
Elköteleződés Oblátusként
Imádkozzon velünk!
Adventben
Karácsonykor
Évközi időben
Nagyböjtben
Részletek a húsvéti szent három nap liturgiájából
Húsvéti időben
Pünkösdkor
Szentek ünnepein
Idézetek ciszterci szerzőktől
Közösség
Advent
Karácsony
Urunk bemutatása
Nagyböjt
Nagyhét
Húsvét
Pünkösd
Szentek ünnepei
Templomszentelés évfordulója
Szentírás vasárnap
A Monostor könyvtára
A Monostor Levéltára
Kapcsolódó honlapok
Diaporáma
A megváltás örömhírének megjelenítése
Monostori Ízek honlap
Partnereink
Adatkezelési tájékoztató
Támogatás
Kapcsolat
Keresés a lap-tartalomban

Monostori Ízek

Gyümölcsfeldolgozás


 

 

„…és igyekezzetek békében élni…

saját kezetekkel dolgozni” (1 Tessz 4,11)

Monostori Ízek


A monasztikus életformában  a szerzetes  teljes emberként van jelen munkájában is. Olyan munkaterületeket választunk, amelyek mellett megőrizhetjük Isten elsőbbségét mindennapjainkban és egész életünkben.


Figyelembe kell vennünk, hogy a munka igazodjék :

  • a napirendünkben az istendicséret idejéhez
  • a közösség tagjainak talentumaihoz, lehetőségeihez és korlátaihoz
  • hogy a személyiséget gazdagítsa és felelősségérzetét növelje
  • a helyi adottságokhoz
  • és a megélhetést is szolgálja.


A gyümölcsfeldolgozás az egyik olyan terület, amelyben megtaláltuk mindezek megvalósulásának lehetőségét.

Monostori Ízek

Lekvárt készítünk – szeder, meggy, málna, piros és fekete ribiszke, sárga- és őszibarack, szilva, szőlő, birsalma, csipkebogyó –

magas gyümölcstartalommal (60-98%)

cukorral vagy mézzel édesítve

tartósítószer nélkül.


Néhány fajta gyümölcsöt
(meggy, piros és fekete ribiszke, málna) és bodzavirágot szörpnek is feldolgozunk. 

Monostori ÍzekJóízű munkánk gyümölcséről bővebb tájékoztatás:

 
www.monostoriizek.hu