
Gyümölcsfeldolgozás
„…és igyekezzetek békében élni…
saját kezetekkel dolgozni” (1 Tessz 4,11)

A monasztikus életformában a szerzetes teljes emberként van jelen munkájában is. Olyan munkaterületeket választunk, amelyek mellett megőrizhetjük Isten elsőbbségét mindennapjainkban és egész életünkben.
Figyelembe kell vennünk, hogy a munka igazodjék :
- a napirendünkben az istendicséret idejéhez
- a közösség tagjainak talentumaihoz, lehetőségeihez és korlátaihoz
- hogy a személyiséget gazdagítsa és felelősségérzetét növelje
- a helyi adottságokhoz
- és a megélhetést is szolgálja.
A gyümölcsfeldolgozás az egyik olyan terület, amelyben megtaláltuk mindezek megvalósulásának lehetőségét.
Lekvárt készítünk – szeder, meggy, málna, piros és fekete ribiszke, sárga- és őszibarack, szilva, szőlő, birsalma, csipkebogyó –
magas gyümölcstartalommal (60-98%)
cukorral vagy mézzel édesítve
tartósítószer nélkül.
Néhány fajta gyümölcsöt (meggy, piros és fekete ribiszke, málna) és bodzavirágot szörpnek is feldolgozunk.
Jóízű munkánk gyümölcséről bővebb tájékoztatás:
www.monostoriizek.hu