Magyar | English | Deutsch | Français
Élet a Monostorban
Imaélet
Testvéri közösség
Munka
Rólunk
A liturgia időpontjai
Mária Rádió közvetítés
Történetünk
Elköteleződés Oblátusként
Imádkozzon velünk!
Adventben
Karácsonykor
Évközi időben
Nagyböjtben
Részletek a húsvéti szent három nap liturgiájából
Húsvéti időben
Pünkösdkor
Szentek ünnepein
Idézetek ciszterci szerzőktől
Közösség
Advent
Karácsony
Urunk bemutatása
Nagyböjt
Nagyhét
Húsvét
Pünkösd
Szentek ünnepei
Templomszentelés évfordulója
Szentírás vasárnap
A Monostor könyvtára
A Monostor Levéltára
Kapcsolódó honlapok
Diaporáma
A megváltás örömhírének megjelenítése
Monostori Ízek honlap
Partnereink
Adatkezelési tájékoztató
Támogatás
Kapcsolat
Keresés a lap-tartalomban
Rendelő - 20 éves évforduló Ünnepi kiadványunk Rendelési idő 1%
Rendelő Videó  Rendelő - 20 éves évforduló

20 éves évforduló 

2011. május 7.

Hálaadás a Kismarosi Ciszterci Orvosi Rendelő 20 évéért

Eseménytár 2011

Szeretettel ajánljuk ünnepi kiadványunk megtekintését:

Eseménytár 2011

Meghívásunkra közel kétszázan jöttek el. Vendégeink között volt: Dr. Jávor András a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közigazgatási Államtitkára, René Roudaut francia nagykövet úr és felesége, valamint Moór Róbert, Kismaros alpolgármestere. François Blin, a Katolikus Orvosegyesületek Európai Szövetségének elnöke és Hans Stevens a Katolikus Orvosegyesületek Európai Szövetségének titkára is megtisztelt jelenlétével.

Eseménytár 2011

A hálaadó szentmisét Dékány Sixtus O.Cist. zirci főapát úr, Dr. Kerényi Lajos SchP, Brückner Ákos Előd O.Cist., Mátrai Benedek és Fejérdy Áron atya mutatták be.

Eseménytár 2011 Dr. Fejérdy Gábor főorvos és Dr. Fejérdy Márta O.Cist a Rendelő 20 évére tekintett vissza vetítéssel egybekötött előadással.

 

Eseménytár 2011

 

 

"A baráti találkozásokban mindig megérintett bennünket az életetek, a rendelőben elkötelezett munkátok, és az Úrba vetett bizalmatok. Ő a Szegletkő, akire az életeteket és ezt a művet, a Rendelőt építettétek. A rendelőben végzett munkátok tanúságtétele segített és továbbra is segít minket a saját munkánkban. Mindez újabb összekötő szálakat jelentett nem csak veletek, hanem mi magunk között is ott Svájcban."

Antonia Asioli (Lugano, Svájc)

 

 

 

Eseménytár 2011Roby Noris

"A remény minden emberi személy egzisztenciális szükségleteinek legmélyebb rétege. A mi gazdag társadalmainkban éhezünk az élet értelmére, amely valami olyan, amit nem tudunk megvásárolni. Ezért érintett meg bennünket mindig annyira a „kismarosiak” derűje, akik számunkra elképzelhetetlen körülmények között képesek voltak minőségi szociális-egészségügyi munkát végezni, hihetetlen befogadó-készséget tanúsítva. Ahol vannak ilyen helyek, amelyek – mintegy árral szemben – a munkájukat az értelmes szolidaritáson alapuló gazdasági szemlélet szerint határozzák meg, ott valami olyan reménység ragyog föl, amely hosszútávon képes lesz azoknak a szemléletét is megváltoztatni, akik körülöttük élnek."

Eseménytár 2011

"Jó alkalom ez az esemény arra is, hogy visszaemlékezzünk azokra a támogatókra, akik egész Európából már 20 éve lehetőségeikhez mérten segítik a rendelőt, amelynek állami támogatás nélkül kell „boldogulnia”. A testvéri szeretettől vezérelve több ezer ilyen úgynevezett "háttér-munkás" kívánta jobbá tenni embertársai életét."

Marie-Cécile Assez (Belgium)

 

Eseménytár 2011Dr. Jávor András

"Nem lehet elmenni a főorvos úr személye mellett, de ugyanígy nem lehet szó nélkül elmenni a ciszterci rend mellett sem. Azt kell mondanom, hogy itt egymásra talált két különleges dolog: egymásra talált egy ember, Fejérdy Gábor főorvos úr elkötelezett hite – hitt abban, hogy OEP támogatás nélkül, állami forintok nélkül egy működőképes rendelőt lehet létrehozni. Én nem hittem benne, bevallom őszintén. És hittek benne a nővérek, hitt benne a rend, hogy ez működőképes és Magyar-országon fenntartható lesz"

Vissza a lap elejére